לוגו אושר עד קישור לדף הבית

קיש בצלים, כרשה ושמנת

הדפסה
קיש בצלים, כרשה ושמנת
חלבי
קל
זמן הכנה: 30 דקות, זמן אפייה: 10+30 דקות
קיש בקוטר 28
דבורה סורוצקין

קיש בצלים אלגנטי עם בצק מתפצפץ וטעים במיוחד, קל מאוד להכנה.
מה שאני אוהבת בקיש הזה שהוא בסיס לכל קיש חלבי שתרצו להכין. אפשר לגוון
ולהחליף חלק מהבצלים לפטריות, אפשר לשחק עם תרד, קוביות בטטה (כדאי לאפות
אותן קודם) ולהעשיר בגבינות.
הקלתית עשויה מבצק לטארט צרפתי שזה בעצם סוג של בצק ספק פריך ספק רבוך,
שמיוחס לפסטרי שף דיויד ליבוביץ. 3 דקות הכנה בלי קירור ובלי רידוד. מתכון ממכר.
אפשר להכין גם מקמח חיטה מלא / כוסמין / שילובים של קמחים לבנים ומלאים, כרצונכם.

מצרכים:

לבצק:

150 גרם חמאה.
כף וחצי שמן.
5 כפות מים.
1/2 כפית מלח.
כף מחוקה סוכר.
כוס וחצי קמח.

למלית:

4 בצלים פרוסים
לטבעות.
2 כרשות פרוסות
לטבעות (אם אין, אפשר
להוסיף עוד 2 בצלים
במקומן).
שמן לטיגון.
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל).
3 ביצים.
2 כפות קמח.
מלח.
פלפל.
אורגנו או תימין טרי.

הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה – 200 מעלות
מכינים את הבצק: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השמן, המים, המלח והסוכר.
כשכל הנוזל חלק ואחיד מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ, עדיין בתוך
הסיר על להבה דולקת.
הקמח יתחיל להתגבש עם הנוזלים לגושים ומהר מאוד יהפוך לכדור בצק אחיד וחם.
מעבירים את הבצק לתבנית לפאי בקוטר 28 , משטחים בעזרת מזלג או האצבעות, בזהירות
כי הבצק חם. מכסים גם את דופנות התבנית ומהדקים היטב.
אופים את הקלתית כ 10- דקות להזהבה קלה.

בינתיים מכינים את המלית:

מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את פרוסות הכרשה
וממשיכים לטגן כמה דקות.
מוסיפים את השמנת המתוקה, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה ומחזירים לתנור לאפייה של כחצי שעה בחום
בינוני – 180 מעלות, עד להזהבה.
כדאי להמתין כרבע שעה אחרי האפייה להתייצבות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

קיש בצלים, כרשה ושמנת