לוגו אושר עד קישור לדף הבית

מרק פטריות וערמונים

הדפסה
מרק פטריות וערמונים
חלבי
קל
60 דק'
6 מנות
דבורה סורוצקין

מרק חלבי עשיר מאוד. הפטריות המיובשות תורמות רבות לטעמים העמוקים,
ומומלץ לא לוותר עליהן.
את המרק אפשר לטחון גס ולהשאיר רמזים של פטריות וערמונים, או לטחון
למרק חלק וקרמי, לבחירתכם.

מצרכים:

50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות או תערובת פטריות מיובשות למרק
ליטר מים
בצל גדול חתוך לקוביות
3-2 שיני שום
2 סלסילות פטריות טריות פורטובלו או שמפיניון, פרוסות
200 גרם ערמונים קלופים בוואקום
שמן זית או חמאה לטיגון
כוס יין לבן
2 שמנת מתוקה (500 מל)
מלח
פלפל שחור

הכנה:

משרים את הפטריות המיובשות בליטר מים
חמים, ל 20- דקות לפחות. חשוב לשמור את מי
ההשריה. בינתיים מתחילים להכין את המרק.
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את שיני
השום ואת הפטריות וממשיכים לטגן כמה דקות.
מוסיפים את הערמונים.
מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל על
להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהיין מצטמצם.
מוסיפים את הפטריות המיובשות עם המים
שספגו לתוכם את הטעמים והצבע ומביאים
לרתיחה.
מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל
וטוחנים בבלנדר מוט.
בודקים ומתקנים טעמים ומבשלים עוד כרבע
שעה על להבה נמוכה.
מגישים חם.

מרק פטריות וערמונים