לוגו אושר עד קישור לדף הבית

כתף טלה צלויה בתנור בטעמים ים תיכוניים

הדפסה
כתף טלה צלויה בתנור בטעמים ים תיכוניים
בשרי
קל
60 דק' הכנה
60-90 דק' בתנור
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

היא תמיד עושה הרבה רושם כשהיא מוגשת למרכז השולחן, וחג השבועות הוא בדיוק ההזדמנות המושלמת להגיש אותה ברוב פאר והדר. זו מנה חגיגית ומרשימה קלה להכנה – הנתח אפוי בתנור עם ירקות ים תיכוניים, תפוחי אדמה וזיתים. קלאסי ומרשים בהכנה פשוטה

מצרכים

לבשר:

נתח כתף טלה עם העצם במשקל 2/1 2-2 קילוגרם
שמן זית
4 כפות סילאן טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
כמה ענפי תימין טרי

לתוספת הירקות:

4-3 בצלים סגולים קלופים, חתוכים לשמיניות
ראש שום מפורק לשיניים, קלופות
4-3 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
2/1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים לאפייה (אפשר גם יותר) קלופים וחצויים
4-3 גזרים צבעוניים קלופים וחתוכים ל-4
שורש פטרוזיליה או שורש סלרי קלוף וחתוך

לקוביות:

100 גרם זיתי טאסוס
500 גרם עגבניות שרי שלמות ושטופות
שמן זית בנדיבות
כף גדושה סוכר חום או סילאן טבעי
עלעלי תימין מ-3 ענפים
מלח ופלפל לפי הטעם

מטפלים בבשר וצולים:

מורחים את הכתף בשמן זית וסילאן, מתבלים היטב במלח ופלפל שחור גרוס, מפזרים עלים משני ענפי תימין ומעסים הכל היטב להחדרת הטעמים. מניחים בתבנית האפייה ומשהים בצד לשעה לפחות (אפשר להכין לילה קודם, להשאיר ללילה במקרר לספיגת הטעמים ולהמשיך ביום הארוחה)

מחממים תנור לחום גבוה מאוד של כ-230 מעלות.

אם הבשר שהה במקרר רצוי להוציאו לטמפרטורת החדר כשעה לפני הכנסתו לתנור.
מרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה ומניחים את הנתח. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום לאטימה טובה. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות בחום גבוה, מנמיכים מעט את החום לכ- 200 מעלות וממשיכים בצלייה של 30-60 דקות נוספות – תלוי בגודל הנתח.

מטפלים בירקות לתוספת:

שוטפים, קולפים וחותכים את הירקות לפי ההוראות ברשימת המצרכים. מעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית, סילאן, תימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב שכל התיבול יחדור ויעטוף את הירקות. מוסיפים את הירקות המתובלים לתבנית הטלה מסביב, עם כל הנוזלים, מכסים שוב בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ומחזירים לתנור לשעה וחצי לפחות (תלוי בכמה ירקות השתמשתם). ב-30 הדקות האחרונות הצלייה צריכה לתת שיזוף יפה לבשר ולירקות. הבשר צריך להיות רך ונופל מהעצם, והירקות רכים לאכילה אך לא מדי.

מגישים חם מסודר יפה בצלחת הגשה

כתף טלה צלויה בתנור בטעמים ים תיכוניים