לוגו אושר עד קישור לדף הבית

נתחוני בשר בקר 'סטרוגנוף' עם רוטב פטריות עשיר

הדפסה
נתחוני בשר בקר סטרוגנוף
בשרי
קל
20 דק' הכנה
10 דק' הכנה להגשה
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

6 מנות
המתכון הזה הוא מאכל קלאסי מהמטבח הרוסי, ואני מגיש לכם אותו בגרסה מיוחדת ומעודנת שמתאימה למנה ראשונה. שילוב של בקר ופטריות הוא מנצח, וכאן השילוב הוא מאוד עדכני ומודרני עם בקר מינוט סטייק שהם נתחי סטייק דקיקים צרובים ומוגשים עם רוטב הפטריות העשיר

מצרכים

לבשר:

600 גרם מינוט סטייק (נתחי סטייק דקיקים – ניתן להשיג במקפיאי הבשר)
3-4 כפות שמן זית לצריבה
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב הפטריות:

2 כפות שמן זית
בצל קצוץ
2 סלסילות פטריות (השתמשתי בשמפיניון ושימאג'י)
25 גרם מחמאה או שמן
כף גדושה קמח
מכל שמנת צמחית או שמנת סויה לבישול
מלח ופלפל לפי הטעם

מכינים את רוטב הפטריות:

מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא זהוב יפה ורך. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד מספר דקות עד שהן מתרככות מעט. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד בקערה.
לאותה המחבת מוסיפים את המרגרינה וכף קמח ומערבבים עד שהקמח נעשה שזוף. מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה עדינה עד שהשמנת מסמיכה יפה. מחזירים למחבת את הפטריות, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים יחד עד לקבלת רוטב קרמי עשיר. אם יש צורך להוסיף מעט מים רותחים.

מכינים את הבשר ומגישים:

מחממים מחבת נוספת וצורבים בשמן זית את נתחי המינוט סטייק כחצי דקה מכל צד. מתבלים במלח ופלפל. מסדרים על גבי צלחת הגשה שטוחה אישית או משפחתית בדומה לקרפצ'ו ויוצקים מרוטב הפטריות העשיר מעל. אפשר לשלב גם עלי חסה סלנובה עדינים ופריכים.