לוגו אושר עד קישור לדף הבית

מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%95-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90-%d7%aa%d7%a8%d7%93-%d7%95%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa
חלבי
קל
25 דק'
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

פילו נפוץ מאוד ביוון ובבלקן בכלל, ומכינים ממנו שלל מאכלים
מלוחים ומתוקים. זהו בצק שנוח מאוד לעבוד איתו, הוא דקיק
ופריך ונותן תמיד תוצאה מוצלחת. בזמן העבודה איתו, הקפידו
לכסות במגבת לחה את עלי הפילו שאתם לא עובדים איתם,
כדי שלא יתייבשו וייסדקו.
המאפה הזה קלאסי מאוד ביוון. אפשר להגיש אותו בצורה
מיוחדת וחגיגית של מאפה משפחתי, ואפשר גם להכין מאפים
אישיים בתבנית שקעים – תוצאה מקסימה לא פחות!

למעטפת :

8 עלי פילו (חצי חבילה לערך)
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
כף שמן זית
400 גרם (חצי חבילה) תרד קפוא
2 שיני שום כתושות
0 25 מ"ל (חבילה) שמנת מתוקה
125 גרם בולגרית מפוררת
125 גרם גבינה צהובה מגוררת
0 20 גרם גבינת שמנת או ריקוטה
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
מכינים את המלית: מפשירים את התרד
לחלוטין ומעבירים אותו לקערה ללא
הנוזלים.
מוסיפים את השום הכתוש וחצי מכל שמנת ומערבבים היטב.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המאפה:

משמנים היטב את התבנית.
מניחים שני עלי פילו על משטח העבודה וחותכים אותם שתי וערב לקבלת ארבע קוביות.
מברישים קלות בחמאה מומסת. מניחים באמצע כל קובייה כף גדושה של מלית. סוגרים את כל הקצוות ומהדקים באצבעות את החלק שמעל המלית לקבלת שקיק פילו.
מניחים בתבנית המשומנת. מכינים כך את כל עלי הפילו עד שממלאים את התבנית בצפיפות. מברישים את שאר החמאה המומסת מעל כל שקיקי הפילו הממולאים בתבנית.
יוצקים את חצי המכל של השמנת המתוקה באופן שווה
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180- מעלות ואופים עד להזהבה, כחצי שעה.
מגישים חם .