לוגו אושר עד קישור לדף הבית

עוגת שמנת על בסיס בראוניז עם ציפוי קצפת

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a0%d7%aa-%d7%a2%d7%9c-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a1-%d7%91%d7%a8%d7%90%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%96-%d7%a2%d7%9d-%d7%a6%d7%99%d7%a4%d7%95
חלבי
קל
25 דק'
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סטיילינג: לירון ברקן
זהו שילוב מיוחד מאוד של בסיס בראוניז שוקולדי, ומעליו עוגה חלבית אפויה משמנת חמוצה, ואם זה לא מספיק אז מעל יש קצפת וניל מפנקת במיוחד. עוגה שהיא חובה לחובבי שילוב השוקולד וגבינה
לשכבת הבראוניז : כוס ) 140 גרם( קמח תופח 2 / 1 כפית מלח דק 2 / 1 כוס סוכר חום 2 / 1 כוס סוכר לבן 3 / 1 כוס אבקת קקאו 3 ביצים 3 / 2 כוס שמן קנולה כפית תמצית וניל לשכבת השמנת : 4 מכלים ) 200 מ"ל כל אחד( של שמנת חמוצה 4 / 3 כוס סוכר לבן 4 ביצים L חבילה ) 80 גרם( של אינסטנט פודינג וניל לשכבת הקצפת : מכל שמנת מתוקה 3 כפות גדושות אבקת סוכר כפית תמצית וניל מכינים את שכבת הבראוניז: שמים בקערה קמח תופח, מלח, סוכר חום, סוכר לבן וקקאו. מוסיפים את הביצים, השמן ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשחתי. לא מערבבים יותר מדי! מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקפיאים לכ 20- דקות. מחממים את התנור ל 175- מעלות. מכינים את שכבת השמנת: מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת בלילה ללא גושים. מוציאים את הבראוניז מהמקפיא, יוצקים את תערובת השמנת ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים לתנור החם לאפייה של כ 40- דקות עד שהעוגה מזהיבה מעט. בתום האפייה מכבים את התנור, פותחים את הדלת ונותנים לעוגה להצטנן בתוך התנור כחצי שעה. היא צונחת מעט וזה בסדר גמור. מומלץ לצנן לגמרי לפני הציפוי. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת רכה אך יציבה. יוצקים על העוגה לפני ההגשה. ניתן גם לחלץ את העוגה מהתבנית ואז לצקת את הקצפת באופן שייזל מעט על שולי העוגה .