10 מנות
גלידה מיוחדת במינה שמכילה רכיב מפתיע – יוגורט כבשים, ולתוכה מקפלים קרם לימון חלבי ונשיקות מרנג. השילוב של הכל יחד יוצר קינוח מושלם.
מצרכים
לקרם הלימון:
מיץ מ-2 לימונים
כף גרודת לימון
2 ביצים טרופות
3/2 כוס סוכר
70 גרם חמאה
לגלידת היוגורט:
250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם יוגורט כבשים (או רגיל)
כף אבקת סוכר
כוס וחצי נשיקות מרנג
מכינים את קרם הלימון:
מערבבים בסיר מיץ לימון, גרודת, ביצים וסוכר ומבשלים תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם סמיך.
• מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, מערבבים היטב ומצננים.
• מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
• מקפלים את היוגורט בעדינות.
• מורידים מעט קרם לימון ונשיקות מרנג ושומרים בצד להגשה.
• מקפלים מחצית מקרם הלימון לתוך הגלידה יחד עם נשיקות המרנג.
• מוסיפים את שאר הקרם אך לא מערבבים עד הסוף. משאירים כעין שיש בתוך הגלידה.
• מקפיאים 3 שעות לפחות.
להגשה נאה:
יוצקים מעט קרם בבסיס הכוס, מניחים כדור גלידה, מעטרים בנשיקות, פלחי לימון ועלי נענע