לוגו אושר עד קישור לדף הבית

סלסילות פילו אישיות

הדפסה
סלסילות פילו אישיות
חלבי
קל
10 דק' הכנה
30 דק' אפיה
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

18 סלסילות
ממולאות גבינות ומגוון תוספות צבעוניות וטעימות לכל המשפחה

מנת אירוח קלילה ומפנקת שכולם אוהבים. היא קלה להכנה ומרשימה לאירוח. מדובר במעין סלסילה של בצק פילו ממולאת בכל טוב, ובעיקר – במה שאתם אוהבים: תירס, פרוסות זיתים, עגבניות שרי, והמשקיענים ממלאים באנטיפסטי של ירקות קלויים עם בלילה שנקראת רויאל )בלילה קלאסית במטבח הצרפתי לקישים ומאפים( וגבינות טובות. אפשר גם להכין את המנה מראש ולאפות מעט פחות, ולפני ההגשה לחמם בתנור חם מאוד כמה דקות

מצרכים

לסלסילות:

2/1 חבילת בצק פילו
איכותי, מופשר לפי
הוראות היצרן

לרויאל:

גביע )200 מ"ל( שמנת
חמוצה
מכל שמנת מתוקה
2 ביצים L
100 גרם גבינת פטה מפוררת ביד
50 גרם פרמז'ן מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי

אפשר לבחור אחד או יותר:
2 פלפלים אדומים מנוקים
חתוכים לקוביות / גרעיני תירס
/ פרוסות זיתים / פטריות

מכינים את הסלסילות:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מניחים את עלי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה. חותכים את העלים לריבועים
שווים בגודלם – כל עלה חותכים ל-4 לאורך ולרוחב )אפשר לחתוך גם ל-3 על 3 ואז הם
גדולים יותר עם שוליים גבוהים(.
• משמנים תבנית מאפינס ומסדרים בצורה חופפת ומעגלית 4 ריבועי פילו בכל שקע כך
שיהיו שוליים סביב סביב. מרססים בספריי שמן או מברישים בחמאה מומסת.
• מכינים את הרויאל: מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה, מוסיפים את
הביצים הגבינות ואת התבלינים.

מרכיבים ואופים:

מסדרים בכל סלסילה תוספות שאוהבים ושופכים מעל את הבלילה.
• אופים כ-30 דקות עד שבצק הפילו מזהיב והמילוי מתייצב. אם הפילו משתזף יותר מדי
והמלית לא התייצבה, מנמיכים את חום התנור.

סלסילות פילו אישיות