לוגו אושר עד קישור לדף הבית

פסטה קנלוני ממולאת גבינות ותרד אפויה ברוטב עגבניות

הדפסה
פסטה קנלוני ממולאת גבינות ותרד אפויה ברוטב עגבניות
חלבי
בינוני
הכנה 25 דק'
אפיה 45 דק'
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

פסטה קנלוני ממולאת גבינות ותרד אפויה ברוטב עגבניות ומוקרמת במוצרלה

תבנית משפחתית בגודל 30×40
קנלוני הוא מאכל איטלקי מלא בכל טוב. צורתו כגליל חלול, המילוי שלו לרוב יהיה מורכב מבשר טחון או גבינות בתוספות שונות. השילוב של הפסטה הרכה עם הרוטב הופך את המנה לעשירה בטעמים. כאן בחרתי להגיש לכם מתכון עשיר של גבינות ותרד שידוע בטעמו המעודן, והקנלוני נאפים ברוטב עגבניות מהיר הכנה. טיפ ממני: אין צורך בבישולו המקדים של הרוטב – הוא יתבשל בתנור יחד עם המנה, והתוצאה תהיה מרעננת ומוצלחת במיוחד.

מצרכים

לקנלוני:

500 גרם פסטה קנלוני 2 מכלים(400 גרם) של גבינת שמנת
מכל (250 גרם) גבינה לבנה
חצי כוס (100 גרם) גבינה
קשה מגוררת (קשקבל, פרמז'ן, מוצרלה)
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן זית
4-5 שיני שום קצוצות
400 גרם עלי תרד קצוצים דק (חצי חבילה קפואה – מופשרת ומסוננת מנוזלים)
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט

לרוטב:

2 פחיות (800 גרם סה"כ) עגבניות חתוכות דק מאיטליה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
2 כפיות בזיליקום מיובש או
אורגנו מיובש
כף (אפשר פחות) סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם

להקרמה:

200 גרם מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת)

פסטה קנלוני ממולאת גבינות ותרד אפויה ברוטב עגבניות