תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 22
אחת העוגות הכי טעימות שטעמתי, היישר מיוון. מלית רכה ומיוחדת עטופה בעלי פילו. גיוון מרענן לכל עוגות הגבינה הקלאסיות.
ניתן להכין במנות אישיות או בתבנית עגולה.
2/1 חבילת עלי פילו (7 עלים) מופשרים לפי ההוראות
70 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
כוס סוכר לבן
500 גרם גבינה %9
250 מ“ל שמנת להקצפה
4/1 כוס קמח
4/1 כוס קורנפלור
3/1 כוס אינסטנט פודינג
אבקת סוכר – לפידור
• מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לקצף בהיר ותפוח.
• מקפלים את שאר הרכיבים בעדינות.
• ממיסים חמאה ומשמנים בנדיבות את התבנית.
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
פותחים את עלי הפילו על משטח העבודה ומורחים עלה אחד בחמאה.
• מניחים בתבנית כשהשוליים נופלים לצדדים.
• חוזרים על הפעולה בעוד 3 עלים.
• יוצקים על העלים שבתבנית את מלית הגבינה.
• מורחים עוד עלה בחמאה ומניחים מעל, חוזרים על הפעולה בעוד 2 עלים, תוחבים אותם לתוך הדפנות וסוגרים מעליהם עם השוליים שבצדדים. מורחים אותם בשארית החמאה.
• אופים 45 דקות.
• מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ומגישים חם. שומרים במקרר כשבוע.