לוגו אושר עד קישור לדף הבית

רטטוי גראטן

הדפסה
רטטוי גראטן
חלבי או פרווה
בינוני
20 דק' הכנה
45 דק' אפיה
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

תבנית משפחתית בינונית עגולה / אליפטית / מלבנית

הירקות של הרטטוי פרוסים דק כמו גראטן ואפויים בשמנת שילבתי בין שני מתכונים נפלאים ויצאה תוצאה סופר נפלאה. שילוב בין ירקות קלאסיים בהכנת רטטוי, הפרוסים דק כמו גראטן, יחד עם התיבול של הגראטן – מאפה תפוחי האדמה שנאפה בשמנת, יצא פשוט מושלם, והתקבלה מנת ירקות קלילה יותר מתפוחי אדמה. תענוג, במיוחד לשבועות.

כדי שהמנה תצא אסתטית הקפידו על קניית ירקות בקוטר אחיד פחות או יותר, זה יקל עליכם את העיצוב. אם אין לכם זמן להשקיע, אפשר פשוט לסדר את פרוסות הירקות וליצוק מעל את השמנת. כך או כך יצא לכם טעים ביותר.

מצרכים

2 זוקיני ירוקים גדולים
חציל וחצי מאורכים וצרים
3 עגבניות – מומלץ תמר
2 בטטות צרות ומאורכות
מכל וחצי )375 מ"ל( שמנת לבישול
50 גרם פרמז'ן מגורר
2/1 כפית תימין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית – להברשה

ההכנה:

• חותכים את כל הירקות לפרוסות אחידות. לכן חשוב גודל הירקות. אם חלק מהירקות גדולים יותר ניתן לקטום אותם כדי שיגיעו לגודל אחיד בסידורם בתבנית.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מסדרים את הירקות זה לצד זה ומקפידים על סדר ההנחה. בתחילה מצמידים אותם לדופן התבנית, ובהמשך מניחים תוך יצירת מניפה ספירלית. במרכז המניפה מצמידים מספר ירקות. אם התבנית מלבנית מסדרים שורות שורות.
• יוצקים מעל את השמנת, זורים מלח ופלפל לפי הטעם ומברישים בשמן זית. מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום. אופים בתנור החם
כ-40-50 דקות לריכוך הירקות, מוציאים, מברישים בשמן זית ומפזרים פרמז'ן מגורר. מגישים חם.