לוגו אושר עד קישור לדף הבית

ניוקי בטטה חלומי

הדפסה
ניוקי בטטה חלומי
פרווה או חלבי
בינוני
60 דק' לאפית הבטטות + 30 דק' הכנה
15 דק' בישול
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

מתכון מ-3 מצרכים בלבד

מצרכים

מצרכים לתוספת ל-6 עד 8 סועדים

לניוקי:

4 בטטות בינוניות
כוס עד כוס וחצי קמח
כפית מלח

להגשה:

100 גרם חמאה
100 גרם פרמז'ן מגורר או מגולף במקלף

ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
• שוטפים את הבטטות, מניחים בתבנית ואופים כשעה או עד שהבטטות רכות לגמרי ומתחילות להתקרמל ולהגיר נוזלים.
• קולפים את הבטטות ומעבירים לקערה גדולה, מועכים למחית ומוסיפים בהדרגה קמח, מולחים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
• מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-4 או 6 .כל חתיכת בצק מגלגלים לנחש בקוטר 2 ס"מ. הבצק דביק, לכן חשוב לקמח את המשטח והידיים אבל בעדינות, כי יותר מדי קמח בעיסת הבצק יגרום לניוקי להיות לא אווריריים. בעזרת סכין חד חותכים חתיכות קטנות של ס"מ מהבצק.
• ממלאים סיר גדול במים, ממליחים, מרתיחים ומנמיכים לבעבוע עדין. מכניסים את הניוקי לסיר בעזרת כף מסננת, כשהם מתחילים לצוף נותנים להם עוד שתי דקות בישול ומוציאים מהמים בעזרת כף מסננת. מניחים בצלחת וממשיכים בסבב הבא.
אפשר להגיש אותם כך, וגם אפשר להקפיץ במחבת עם חמאה ולהגיש עם פרמז'ן:
• מחממים חלק מהחמאה במחבת רחבה ומוסיפים את הניוקי המוכנים. מטגנים את תוך כדי ערבוב או הקפצה עד לקבלת מעטה קריספי על רוב הניוקי. מגישים חם עם פרמז'ן מעל.