לוגו אושר עד קישור לדף הבית

סלט חסה קריספי עם נתחי חזה עוף צלויים ואננס

הדפסה
סלט חסה קריספי עם נתחי חזה עוף צלויים ואננס
בשרי
קל
20 דק' הכנה
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

סלט גדול או 6 מנות אישיות

סלט מיוחד שהוא לגמרי חגיגה של טעמים מרעננים לקיץ, קל להכנה ותוכלו ליהנות ממנו כמנה ראשונה קלילה ולא מכבידה בסעודת החג

מצרכים

לסלט:

3 כפות שמן זית
2 חזות עוף
ראש חסה ערבית (ללא העלים החיצונים)
או 2 לבבות קיסר
אננס גדול קלוף וחתוך לקוביות או פחית שימורי אננס חתוך גדולה – מסוננת מהנוזלים
בצל אדום קלוף, חצוי ופרוס דק
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

6 כפות מיונז
כפית חרדל
כף דבש או סוכר
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
מים לדילול – אם יש צורך
לערבב את כל מרכיבי הרוטב

להגשה:

100 גרם פקאנים קלופים וקלויים
חופן חמוציות
ההכנה:
• מחממים שמן זית במחבת. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל,
• מניחים במחבת וצורבים משני הצדדים עד שהחזה מוכן – נזהרים מצריבת יתר כדי שהחזה לא יתייבש. מסירים מהאש ומניחים בצד להצטנן מעט. כשהחזה התקרר פורסים לפרוסות דקות.
• חותכים גס או קורעים ביד את החסה, מוסיפים את קוביות האננס, הבצל ונתחי העוף. יוצקים מהרוטב בנדיבות ומפזרים פקאנים וחמוציות.