סלט חסה קריספי עם נתחי חזה עוף צלויים ואננס

הדפסה
סלט חסה קריספי עם נתחי חזה עוף צלויים ואננס
בשרי
קל
20 דק' הכנה
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

סלט גדול או 6 מנות אישיות

סלט מיוחד שהוא לגמרי חגיגה של טעמים מרעננים לקיץ, קל להכנה ותוכלו ליהנות ממנו כמנה ראשונה קלילה ולא מכבידה בסעודת החג

מצרכים

לסלט:

3 כפות שמן זית
2 חזות עוף
ראש חסה ערבית (ללא העלים החיצונים)
או 2 לבבות קיסר
אננס גדול קלוף וחתוך לקוביות או פחית שימורי אננס חתוך גדולה – מסוננת מהנוזלים
בצל אדום קלוף, חצוי ופרוס דק
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

6 כפות מיונז
כפית חרדל
כף דבש או סוכר
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
מים לדילול – אם יש צורך
לערבב את כל מרכיבי הרוטב

להגשה:

100 גרם פקאנים קלופים וקלויים
חופן חמוציות
ההכנה:
• מחממים שמן זית במחבת. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל,
• מניחים במחבת וצורבים משני הצדדים עד שהחזה מוכן – נזהרים מצריבת יתר כדי שהחזה לא יתייבש. מסירים מהאש ומניחים בצד להצטנן מעט. כשהחזה התקרר פורסים לפרוסות דקות.
• חותכים גס או קורעים ביד את החסה, מוסיפים את קוביות האננס, הבצל ונתחי העוף. יוצקים מהרוטב בנדיבות ומפזרים פקאנים וחמוציות.