לוגו אושר עד קישור לדף הבית

כוסות של גלידת יוגורט, קרם לימון ונשיקות מרנג

הדפסה
כוסות של גלידת יוגורט, קרם לימון ונשיקות מרנג
חלבי
קל
25 דק' הכנה
מוסי ויסלובסקי | צילום: אסף אמברם | סגנון: לירון ברקן

10 מנות
גלידה מיוחדת במינה שמכילה רכיב מפתיע – יוגורט כבשים, ולתוכה מקפלים קרם לימון חלבי ונשיקות מרנג. השילוב של הכל יחד יוצר קינוח מושלם.

מצרכים

לקרם הלימון:

מיץ מ-2 לימונים
כף גרודת לימון
2 ביצים טרופות
3/2 כוס סוכר
70 גרם חמאה

לגלידת היוגורט:

250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם יוגורט כבשים (או רגיל)
כף אבקת סוכר
כוס וחצי נשיקות מרנג

מכינים את קרם הלימון:

מערבבים בסיר מיץ לימון, גרודת, ביצים וסוכר ומבשלים תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם סמיך.
• מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, מערבבים היטב ומצננים.
• מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
• מקפלים את היוגורט בעדינות.
• מורידים מעט קרם לימון ונשיקות מרנג ושומרים בצד להגשה.
• מקפלים מחצית מקרם הלימון לתוך הגלידה יחד עם נשיקות המרנג.
• מוסיפים את שאר הקרם אך לא מערבבים עד הסוף. משאירים כעין שיש בתוך הגלידה.
• מקפיאים 3 שעות לפחות.

>להגשה נאה:

יוצקים מעט קרם בבסיס הכוס, מניחים כדור גלידה, מעטרים בנשיקות, פלחי לימון ועלי נענע