10 מנות
גלידה מיוחדת במינה שמכילה רכיב מפתיע – יוגורט כבשים, ולתוכה מקפלים קרם לימון חלבי ונשיקות מרנג. השילוב של הכל יחד יוצר קינוח מושלם.
מיץ מ-2 לימונים
כף גרודת לימון
2 ביצים טרופות
3/2 כוס סוכר
70 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם יוגורט כבשים (או רגיל)
כף אבקת סוכר
כוס וחצי נשיקות מרנג
מערבבים בסיר מיץ לימון, גרודת, ביצים וסוכר ומבשלים תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם סמיך.
• מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, מערבבים היטב ומצננים.
• מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
• מקפלים את היוגורט בעדינות.
• מורידים מעט קרם לימון ונשיקות מרנג ושומרים בצד להגשה.
• מקפלים מחצית מקרם הלימון לתוך הגלידה יחד עם נשיקות המרנג.
• מוסיפים את שאר הקרם אך לא מערבבים עד הסוף. משאירים כעין שיש בתוך הגלידה.
• מקפיאים 3 שעות לפחות.
יוצקים מעט קרם בבסיס הכוס, מניחים כדור גלידה, מעטרים בנשיקות, פלחי לימון ועלי נענע