תבנית בגודל 20X30 ס"מ
250 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
3/4 כוס קמח
כוס גדושה ממרח לוטוס
1/2 כוס קצפת לא מוקצפת
1/2 כוס פירורי עוגיות
לוטוס או ביסקוויט פשוט
130 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס קצפת לא מוקצפת
שמים בסיר שוקולד ושמן ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד להמסת השוקולד. לחלופין ניתן להמיס
את השוקולד במיקרוגל ולערבב עם השמן.
טורפים בקערה ביצים עם סוכר, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עם יתר החומרים.
יוצקים לתבנית ואופים בתנור מחומם ל 180- מעלות כ 25- דקות עד שפני העוגה יציבים.
מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
שמים בקערת המיקסר את ממרח הלוטוס והקצפת ומערבלים במהירות בינונית לקבלת תערובת
אחידה, מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים.
מורחים את הקרם בשכבה אחידה על העוגה ומעבירים למקפיא לשעה עד שהקרם מתקשה.
שמים בסיר את השוקולד והקצפת ומבשלים על אש נמוכה עד להמסת השוקולד, מסירים מהאש, מצננים
מעט ויוצקים על העוגה.
מקפיאים לשעה נוספת עד שהציפוי מתייצב, חותכים לקוביות ומגישים.
ב ת י א ב ו ן . . .