לוגו אושר עד קישור לדף הבית

סלט בורגול חם עם עשבי תיבול, פירות העונה, פיצוחים ופטה

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%9c-%d7%97%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%a2%d7%a9%d7%91%d7%99-%d7%aa%d7%99%d7%91%d7%95%d7%9c-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa
חלבי
קל
25 דק'
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סטיילינג: לירון ברקן
שילוב טעמים מיוחד של סלט חם קר- תבשיל בורגול חם עם תוספות קרות ומרעננות. אפשר להכין מראש ולחמם את הבורגול )אפילו במיקרוגל( לפני ההגשה, ולערבב עם שאר התוספות. אופן ההכנה של הבורגול הוא ביחס 1-2 על כוס בורגול 2 כוסות מים רק הקפידו להשתמש באותה הכוס אם אין לכם כוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל.
סלט בורגול חם עם עשבי תיבול, פירות העונה, פיצוחים ופטה שילוב טעמים מיוחד של סלט חם קר – תבשיל בורגול חם עם תוספות קרות ומרעננות. אפשר להכין מראש, לחמם את הבורגול )אפילו במיקרוגל( לפני ההגשה, ולערבב עם שאר התוספות. היחס בין הבורגול למים הוא 1:2 – על כוס בורגול 2 כוסות מים. רק הקפידו להשתמש באותה הכוס אם אין לכם כוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל. לסלט: 300 גרם ) 2 כוסות בנפח 240 מ"ל( בורגול גס יבש שמן זית לטיגון 2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד 2 כוסות ) 480 מ"ל( מים מלח ופלפל לפי הטעם 2 אפרסקים חתוכים 2 נקטרינות חתוכות 2 כוסות ענבים לבנים או שחורים צרור פטרוזיליה קצוץ דק ללא הגבעולים הגסים 4-3 ענפי בצל ירוק קצוצים דק לתיבול: מיץ מלימון טרי סילאן לפי הטעם מלח ופלפל לפי הטעם להגשה: 100 גרם פיצוחים או אגוזים קצוצים: קשוי קלוי/פיסטוק קלוף קלוי/אגוזי מלך/פקאנים קלויים או פקאן סיני וכיו"ב 250 גרם גבינת פטה או בולגרית ההכנה: מחממים בסיר שמן זית בנדיבות )אחר כך לא מוסיפים עוד בתיבול הסלט( ומטגנים בו את הבצל עד שהבצל רך מאוד וזהוב עדין. מערבבים יחד כמה דקות נוספות. מוסיפים את הבורגול וכמות כפולה בדיוק של מים רותחים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ 8- דקות נוספות על אש נמוכה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ 15- דקות נוספות או עד לספיגת המים לחלוטין. מעבירים את הבורגול לקערה ומוודאים שאין גושים בעזרת מזלג. בהגשה מוסיפים לקערה את הפירות, הפטרוזיליה והבצל ירוק ומתבלים במיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם. בודקים את הטעמים, מתקנים תיבול ומגישים עם גבינה מפוררת או חתוכה לקוביות ופיצוחים קצוצים.