לוגו אושר עד קישור לדף הבית

טירמיסו פירות יער – שכבות של ביסקוטי, קרם מסקרפונה, קצפת ופירות יער

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%9e%d7%99%d7%a1%d7%95-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a2%d7%a8-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%a1%d7%a7%d7%95
חלבי
קל
25 דק'
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סטיילינג: לירון ברקן
לקחתי את הטירמיסו הקלאסי והפכתי אותו לקינוח כוסות אלגנטי ומושלם עם טוויסט של פירות יער במקום טעמי הקפה. זהו מתכון קליל ופשוט לקרם המסקרפונה, אך גם אם לא תשיגו מסקרפונה ניתן להכין מגבינת שמנת ולהוסיף מעט יותר סוכר
כוסות גדולות או 12 מיני לבסיס: חבילת ביסקוטי שורה אחת ) 12 עוגיות( 1/2 כוס חלב )מוסיפים אם יש צורך בעוד( לקרם המסקרפונה: מכל ) 250 מ"ל( שמנת מתוקה לקצפת גביע ) 250 גרם( קרם מסקרפונה 3 כפות גדושות סוכר כף גדושה אינסטנט פודינג וניל לשכבת פירות היער: 1/3 1 כוס מים מהולים ב 2- כפות קורנפלור 4 כפות סוכר 300 גרם פירות יער מעורבים קפואים כף מיץ לימון טרי מכינים את תערובת פירות היער: מחממים בסיר קטן מים עם קורנפלור וסוכר תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה. מוסיפים את פירות היער ומיץ הלימון. לאחר רתיחה של 3-2 דקות מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר. מכינים את הקרם: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג. כשהקצפת רכה ויציבה אך לא נוקשה מדי מוסיפים את המסקרפונה ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת קציפה ויציבה. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד השימוש. מרכיבים את הקינוח: חוצים בסכין את הביסקוטי לחצאים או שלישים )תלוי בגודל הכוס(, טובלים בחלב ומרפדים את תחתית הכוסית, מפזרים כפית מתערובת פירות היער ומזלפים בעזרת שקית הזילוף שכבת קרם. מכינים באותו אופן שכבות נוספות עד לשפת הכוסית. מניחים כפית פירות יער למעלה. אם הכוסית קטנה יוצרים רק שכבה אחת.