לוגו אושר עד קישור לדף הבית

מלבי מנגו

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%9c%d7%91%d7%99-%d7%9e%d7%a0%d7%92%d7%95
חלבי
קל
25 דק'
שימו לב: את המלבי והרוטב שומרים בנפרד ומפגישים יחד רק במעמד ההגשה.
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סטיילינג: לירון ברקן
המלבי הים תיכוני מקבל טוויסט אקזוטי ומרענן במיוחד כשמוסיפים לו מחית מנגו כתומה ועוקצנית.
כוסות למלבי: 1 ליטר חלב 3% מכל ) 250 מ"ל( שמנת מתוקה 3/4 כוס ) 150 גרם( סוכר 1/2 כוס ) 70 גרם( קורנפלור 5-4 טיפות מי ורדים איכותיים )לא חובה( למחית המנגו: חבילה ) 400 גרם( של מנגו קפוא 1/2 כוס סוכר מיץ מתפוז שלם )או חצי כוס מיץ תפוזים טבעי( להגשה: עלי נענע טריים/קוקוס קלוי/פיסטוק קלוי קצוץ מכינים את המלבי: יוצקים שמנת ו 3/4- מקרטון החלב לסיר. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מערבבים את החלב שנותר עם הקורנפלור ומוסיפים בהדרגה לסיר. מביאים לרתיחה שנייה בבעבוע חזק תוך ערבוב נמרץ. צריך להתקבל מלבי סמיך וזה אורך זמן. מורידים מהאש 3 דקות אחרי הרתיחה השנייה. מוסיפים מי ורדים אם רוצים, ומערבבים. יוצקים את התערובת לכוסות או לכלי הגשה אישיים ומצננים 20 דקות בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור מלא. אפשר להכין מראש. מכינים את מחית המנגו: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר או מעבד מזון למחית חלקה. טועמים ומוסיפים סוכר אם יש צורך. אפשר להכין מראש. להגשה: יוצקים מעל למלבי כמה כפות מהרוטב – לפי הטעם, ומגישים קר מאוד עם תוספות מעל לפי הצעת ההגשה.