לוגו אושר עד קישור לדף הבית

סלט פסטה קר עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי ובזיליקום

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%94-%d7%a7%d7%a8-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%9c%d7%94-%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%a2%d7%92%d7%91%d7%a0%d7%99
חלבי
קל
25 דק'
תום פרנץ | צילום: אסף אמברם | סטיילינג: לירון ברקן

שילוב טעמים קלאסי מהמטבח האיטלקי בשם 'קפרזה' שהפכתי
לסלט פסטה קר. היתרון הגדול הוא שאפשר להכין מראש ולערבב
עם הרוטב לפני ההגשה לקבלת תוצאה מרעננת במיוחד.

לסלט:
חבילה ) 500 גרם( של פסטה צדפות
300 גרם עגבניות שרי חצויות
2 בצלים אדומים חצויים וחתוכים לרצועות דקות
250 גרם בייבי מוצרלה

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/2 צרור עלי בזיליקום )לשמור מעט עלים קטנים לקישוט(
מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:
3 כפות חומץ בלסמי איכותי או זילוף של קרם בלסמי
עלי בזיליקום קטנים לקישוט

ההכנה:
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים
ושוטפים תחת מים זורמים. יוצקים מעט שמן זית על
הפסטה למניעת הידבקות. אפשר לשמור את הפסטה
בקירור עד הרכבת הסלט אם מכינים יום-יומיים מראש.
קוצצים את עלי הבזיליקום דק דק ומערבבים עם שמן הזית
והתבלינים. שומרים את הרוטב בקירור עד ההגשה. אפשר
להכין מראש.

לפני ההגשה מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את
עגבניות השרי ואת הבצל, מערבבים את רכיבי הסלט עם
הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את הסלט לקערות אישיות או לקערה מרכזית
להגשה, מפזרים את כדורי המוצרלה וזילוף של בלסמי
או קרם בלסמי ומקשטים בעלי בזיליקום טריים שלמים.
מגישים מייד.

טיפ:
במקום הרוטב אפשר לערבב את הסלט עם 3 כפות
פסטו בזיליקום איכותי מדולל במעט שמן כדי שיהיה נוח
לערבוב.