תוספת צבעונית נטולת ייסורי מצפון לחוששים מהרעלת פחמימות ושמנת בשבועות.
הכרוב הצלוי הוא בעצם גרסה של אנטיפסטי פחות שגרתי המשתלב בכל ארוחה ועומד גם
כארוחה קלה בפני עצמה.
את קרם היוגורט אפשר לשלב בכל ארוחה חלבית במקום טחינה רגילה.
2 כרובים סגולים
קטנים או 1 גדול
שמן זית
מייפל טבעי / דבש
/ סילאן – לבחירה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
גביע יוגורט בטעם טבעי
1/2 כוס טחינה גולמית
לימון סחוט
2-1 שיני שום כתושות
מלח
פיסטוק קלוי קצוץ גס – להגשה
מחממים תנור ל 200 מעלות
חותכים את הכרוב לרבעים או שמיניות. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מייפל (לא חובה)
מלח ופלפל.
צולים בתנור כ 20 דקות עד 30 דקות עד שהכרוב מתרכך ומשחים קלות בקצוות.
בינתיים מכינים את הקרם. מעבירים את היוגורט לקערה קטנה ומערבבים אותו היטב,
מוסיפים טחינה, לימון, שום כתוש ומלח, מערבבים היטב לקרם חלק טועמים ומתקנים
תיבול.
מניחים את הכרוב הצלוי (חם או בטמפרטורת החדר) ומזלפים מעליו קרם
יוגורט–טחינה. מקשטים בפיסטוק קצוץ.