לוגו אושר עד קישור לדף הבית

לברק וירקות צלויים בתנור

הדפסה
לברק וירקות צלויים בתנור
חלבי / פרווה
קל
50 דק'
זמן הכנה: 10 דק' אפיה: 40 דק'
דבורה סורוצקין

לברק הוא הדג המועדף עלי. אפשר להכין את המנה מדגים אחרים לבחירתכם, נניח פורל, דניס או בורי.
אפשר לגוון בירקות ובפירות הצלויים ולגלות בכל פעם טעמים מפתיעים חדשים.
מנה מנצחת שלמדתי מהשף אייל שני.
במנה אין כמויות מדויקות אלא הצעה או שיטה. אפשר להכין ממספר דגים וכמות ירקות ופירות כרצונכם.

מצרכים:

2 דגי לברק שלמים טריים מנוקים
מלח גס
שמן זית
עגבניות שרי צבעוניות
בצל סגול
כרשה
שומר
אגס / אפרסק / נקטרינה
כוס יין לבן
חמאה – לבחירה

הכנה:

מחממים תנור לחום גבוה – 250-220 מעלות.
בסיר רחב שמתאים לתנור מניחים את הדג. חורצים 3-2 קווים
אלכסוניים עמוקים עד האדרה.
ממליחים את פנים הדג וגם את גבו ובין החריצים.
מפזרים סביבו ירקות לבחירתכם, בצלים, כרשה, עגבניות שרי
בצבעים שונים, שומר חצוי ופירות חתוכים לרבעים.
מזלפים שמן זית בנדיבות.
מכניסים לתנור ל 40-30- דקות (לפי גודל הדג).
כשהדג מוכן מעבירים את הסיר לכיריים, מוסיפים יין לבן וחמאה
(לא חובה), מביאים לרתיחה ומצמצמים כמה דקות. מגישים מיד.

לברק וירקות צלויים בתנור