מתכון שאני ממש אוהבת בגלל השמנת להקצפה בבלילה שנותנת מרקם מושלם ואוורירי גם בלי הפרדת ביצים. ניתן להמיר לסוכר לבן וקמח רגיל. אני השתמשתי במייפל טהור, אך כל סוג ממתיק שמתאים לכם יהיה טוב.
תבנית בקוטר 18-20 ס"מ
כוס ורבע (150 גרם) טפיוקה או קורנפלור
4/3 כוס (80 גרם) שקדים
כפית אבקת אפייה
100 גרם חמאה
4 כפות מייפל טהור
1 ביצה
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינה %9 או עוד גבינת שמנת
גביע שמנת חמוצה
2 מכלי שמנת להקצפה %38 ללא סוכר
כוס מייפל טהור
4 ביצים
כפית וניל
גרודת לימון (לבחירה)
שמנת חמוצה
כפית וניל
כפית מייפל טהור
• מרפדים תבנית עגולה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
• מעבדים במעבד מזון או במיקסר בוו גיטרה קמחים, אבקת אפייה וחמאה. מוסיפים מייפל וביצה ומעבדים
רק עד לקבלת כדור בצק.
• משטחים על תחתית התבנית ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.
• מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה גבינות
עם שמנת חמוצה ושמנת להקצפה.
• מוסיפים את המייפל ואת הביצים בהדרגה – רק לאחר שביצה נבלעת בתערובת מוסיפים את הבאה.
• מוסיפים וניל וגרודת לימון, מערבבים ויוצקים על הבסיס.
ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כשעה עד להתיצבות מלאה.
מערבבים שמנת, וניל ומייפל, יוצקים על העוגה בעודה חמה ומחזירים אותה לתנור להצטננות.