לוגו אושר עד קישור לדף הבית

שכבות קראנץ' פצפוצים, מוס שוקולד וקרם חלבה קפה

הדפסה
שכבות קראנץ' פצפוצים, מוס שוקולד וקרם חלבה קפה
פרווה
בינוני
60 דק'
1 עוגה עגולה בקוטר 22 ס"מ או 2 עוגות אובליות באורך 22 ס"מ
תמי פיליפ

1 עוגה עגולה בקוטר 22 ס"מ או 2 עוגות אובליות באורך 22 ס"מ

מצרכים:

לשכבת הפצפוצים:

150 גרם שוקולד מריר
50 גרם אגוזים קלויים
וקצוצים דק
100 גר' חלבה מפוררת
כוס וחצי פצפוצי אורז
שכבות קראנץ' פצפוצים, מוס שוקולד וקרם חלבה קפה
1 עוגה עגולה בקוטר 22 ס"מ או 2 עוגות אובליות באורך 22 ס"מ

למוס השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס קצפת פרווה לא מוקצפת
כפית קפה מגורען איכותי-לבחירה
2 כפות מים
250 מ"ל קצפת פרווה

לקרם חלבה-קפה:

מכל קצפת פרווה
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס חלב סויה
4-3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית קפה מגורען מומס ב 2 כפות מים רותחים

הכנה:

מכינים את קראנץ' הפצפוצים:

ממיסים שוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים עם חלבה מפוררת, אגוזים קצוצים,
ופצפוצי אורז.
מניחים תבנית עגולה או רינג אובלי ומצפים את הדפנות ביריעת שקף כדי להקל על שחרור את העוגה מהתבנית.
משטחים את תערובת הפצפוצים בצורה אחידה בבסיס התבנית ומעבירים למקרר ל 15- דקות.

מכינים את מוס השוקולד:

שמים בסיר שוקולד, רבע כוס קצפת, קפה ומים ומבשלים על אש נמוכה עד המסת השוקולד.
מסירים מהאש ומצננים.
מקציפים את הקצפת לקציפה יציבה אך רכה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לתוכו את תערובת השוקולד.
יוצקים את המוס על הבסיס המוכן ומעבירים למקפיא ל 4- שעות עד שהמוס קפוא היטב.

מכינים קרם חלבה-קפה:

שמים את הקצפת בקערת המיקסר ומקציפים לקציפה יציבה, מנמיכים את המהירות ומוסיפים את
יתר החומרים.
מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית או הרינג ומסירים את השקף.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים גבעות קטנות של קרם על העוגה.
מעבירים למקרר לשעתיים ומגישים.

שכבות קראנץ' פצפוצים, מוס שוקולד וקרם חלבה קפה