לוגו אושר עד קישור לדף הבית

אורז פרא עם משמשים מיובשים ובוטנים

הדפסה
אורז פרא עם משמשים מיובשים ובוטנים
פרווה
קל
הכנה - 10 דק'. בישול - 40 דק'
5 מנות
דבורה סורוצקין

מנה צבעונית המכילה שילוב של טעמים ומרקמים, מתאימה להגשה לצד מנות דג או בשר,
ויכולה להופיע גם סולו כמנה צמחונית בפני עצמה.
ניתן לשלב בין אורז אדום / מיקס / פרא לאורז לבן ביחס של 50:50 . במקרה כזה מבשלים
אורז לבן בנפרד, ובשלב התיבול מערבבים יחד.

מצרכים:

2 כוסות אורז אדום / פרא
/ מיקס
10-8 משמשים מיובשים
חתוכים לקוביות
1/2 כוס בוטנים קצוצים
צרור פטרוזיליה
4-3 כפות סילאן טבעי
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:

מבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה: ממלאים מים בסיר גדול ומרתיחים,
מוסיפים את האורז )המים צריכים לכסות את האורז כ 4- ס"מ לפחות( ומערבבים
קלות בכף עץ, מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית כ 35- דקות עד שהאורז מוכן
ברמת אל דנטה )=מבושל אך מרגישים "נגיסה" והגרגירים לא רכים ונימוחים מדי(.
מסננים משאריות המים, אם נשארו, ומצננים.
קוצצים את הפטרוזיליה ונפרדים מהענפים הגסים.
מעבירים את האורז בעזרת כף רחבה בעדינות לקערה גדולה, שמתאימה לערבוב,
תוך כדי 'פתיחת האורז' והפרדת הגרגירים. ניתן להיעזר גם במזלג.
מוסיפים משמשים, בוטנים ופטרוזיליה.
מתבלים בסילאן, שמן זית, מלח ופלפל, ומתחילים לערבב בעדינות בעזרת 2 כפות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אורז פרא עם משמשים מיובשים ובוטנים