בילדותי הייתה בירושלים מסעדה סינית בשם 'יוסי פקין' שבה הגישו בין השאר מרק חמוץ-חריף.
זה היה ועודנו המרק האהוב עלי בכל הזמנים. שנים שאני מנסה למצוא מסעדות בארץ שמגישות
אותו (בחו"ל דווקא מצאתי), ללא הצלחה. הגעגוע הביא אותי לנסות לשחזר ולהגיע לטעם הכי
קרוב. מוזמנים לנסות את הגרסה שלי.
1 ליטר מרק עוף צח
1/3 כוס חומץ
כף רוטב סויה
1/2 2 כפיות סוכר
1/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית (או יותר) רוטב צ'ילי סרירצ'ה
2 כפות קורנפלור
מעט מים
עוף מהמרק (מפורק ללא עצמות) – לבחירה
כוס נבטים סיניים
1/2 כוס גזרים חתוכים לז'וליינים
בצל ירוק קצוץ
מרתיחים את המרק. מוסיפים חומץ, סויה
ותבלינים. מערבבים 2 כפות קורנפלור
בחצי כוס מים ומזלפים באיטיות לתוך
הסיר. המרק יסמיך מעט. בודקים ומתקנים
טעמים.
שימו לב להוסיף את הסרירצ'ה בעדינות,
כדי להגיע לדרגת החריפות הרצויה.
אני אוהבת להוסיף עוף מפורק ממרק
העוף. הכי טוב כנפיים. כמובן ללא עור
וללא עצמות.
ממש לפני ההגשה מוסיפים את הירקות,
כדי שיישארו פריכים ולא יתבשלו ויתרככו.
מגישים חם מאוד.