לוגו אושר עד קישור לדף הבית

פרוסות לשון ברוטב פטריות

הדפסה
פרוסות לשון ברוטב פטריות
בשרי
בינוני
10 דק' בישול - 3 שעות
10-14 מנות
דבורה סורוצקין

מנה קלאסית וחגיגית מהמטבח הצרפתי, נשמרת מצוין גם בהקפאה.

מצרכים:

לבשר:

לשון בקר
בצל גדול ו/או כרישה
גזר חצוי
4 עלי דפנה
כפית פלפל אנגלי
פלפל שחור גרוס
מים לכיסוי
לרוטב:
שמן לטיגון
בצל גדול חתוך לטבעות
2 סלסילות פטריות פורטבלו
/ שמפיניון / יער, פרוסות
2-1 כפות קורנפלור
מלח
פלפל

הכנה:

מבשלים את הבשר:

מכניסים לסיר את הלשון עם ירקות השורש
והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ 3- שעות עד
לריכוך. מוציאים את הלשון, ואת הציר מסננים מהירקות ושומרים בצד.
כשהנתח כבר לא לוהט מקלפים ממנו את הקליפה הגבשושית. לאחר
הבישול הקליפה אמורה לרדת בקלות רבה. אם הנתח התקרר עדיף לחמם
אותו מעט בתוך הנוזל כדי להקל על הקילוף.
מצננים את הנתח הקלוף ופורסים לפרוסות דקות קצת באלכסון.

מכינים את הרוטב:

מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את
הפטריות וממשיכים לטגן כמה דקות. מוסיפים ליטר מהציר שבו התבשלה
הלשון ומביאים לרתיחה. מערבבים בצלוחית קורנפלור עם מים ומוסיפים
לסיר, להסמכה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד כמה דקות.
מניחים את פרוסות הלשון בתבנית ויוצקים מעליהן את רוטב הפטריות.
מגישים חם.

פרוסות לשון ברוטב פטריות