כבדי עוף ברוטב יין סמיך וארומטי. מנה אלגנטית רבת רושם, כמעט ללא עבודה, וגורפת תמיד מחמאות.
קלאסית לאירוח, גם מהרגע להרגע.
ממליצה מאוד לצלות את הכבד בבית. אם בכל זאת קונים צלוי, לבקש שלא 'יהרגו' אותו יותר ממה שצריך מטעמי כשרות.
12 כבדי עוף צלויים
שמן זית
3 כוסות יין אדום יבש
1/2 כוס סוכר
4 בצלצלי שאלוט
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין טרי
2-1 כפות קורנפלור
1/4 כוס מים
סומאק – לקישוט
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים
קלות את הכבדים כחצי דקה. מוציאים מהשמן ומניחים
בצד.
מכינים את הרוטב: שמים בסיר את היין, הסוכר, בצלצלי
השאלוט (בצלים שלמים קלופים) והתימין ומביאים
לרתיחה.
מתבלים בפלפל שחור גרוס ומבשלים כמה דקות ללא
מכסה.
מערבבים בצלוחית נפרדת קורנפלור עם מים קרים
לנוזל חלק ללא גושים ומזלפים באיטיות לסיר תוך כדי
ערבוב, להסמכה הרצויה.
להגשה מניחים 2 כבדים לכל סועד ויוצקים רוטב יין חם.
ב ת י א ב ו ן . . .