12-10 כוסיות בנפח 100 מ"ל
200 גרם ריבת חלב
כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה
מכל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
3-2 כפות אינסטנט פודינג וניל
שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים עד המסה.
מושיבים את כוסות הקינוח בהטיה בתוך שקעים של תבנית ביצים, מוזגים לתוכם את הקרמו ומעבירים
למקפיא לשעה.
מקציפים את השמנת, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה,
הסוכר, החלב והפודינג.
מוציאים מהמקפיא את הכוסות לאחר שהקרם התייצב, מיישרים על משטח העבודה וממלאים בכוסות את
מוס הגבינה.
מצננים שעתיים במקרר.
מגישים בלוויית עוגיות אלפחורס.
עוגיות אלפחורס
90 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
3/4 כוס קמח
4 כוס קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס ריבת חלב
1/4 כוס קוקוס טחון
שמים במיקסר את כל החומרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים את
הבצק בניילון ומקררים 30 דקות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ (קוטר שיתאים
לכוסית הקינוח).
אופים ב- 170 מעלות 10 דקות, עד שהעוגיות אפויות אך עדיין בהירות, מוציאים מהתנור ומצננים.
מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף חד פעמית ושמים את הקוקוס בקערית
ממלאים בין כל 2 עוגיות ריבת חלב, מועכים כך שהמלית תצא לצדדים ומגלגלים בקוקוס.
מניחים מעל כל מנת מוס עוגיית אלפחורס.
ב ת י א ב ו ן . . .