לוגו אושר עד קישור לדף הבית

קרמו ריבת חלב עם מוס גבינה בלוויית אלפחורס

הדפסה
קרמו ריבת חלב עם מוס גבינה בלוויית אלפחורס
חלבי
בינוני
50-70 דק'
12-10 כוסיות בנפח 100 מ"ל
תמי פיליפ

12-10 כוסיות בנפח 100 מ"ל

מצרכים:

לקרמו:

200 גרם ריבת חלב
כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה

למוס:

מכל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
3-2 כפות אינסטנט פודינג וניל

הכנה:

מכינים את קרמו ריבת החלב:

שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים עד המסה.
מושיבים את כוסות הקינוח בהטיה בתוך שקעים של תבנית ביצים, מוזגים לתוכם את הקרמו ומעבירים
למקפיא לשעה.

מכינים את מוס הגבינה:

מקציפים את השמנת, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה,
הסוכר, החלב והפודינג.
מוציאים מהמקפיא את הכוסות לאחר שהקרם התייצב, מיישרים על משטח העבודה וממלאים בכוסות את
מוס הגבינה.
מצננים שעתיים במקרר.
מגישים בלוויית עוגיות אלפחורס.

עוגיות אלפחורס

מצרכים:

לבצק:

90 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
3/4 כוס קמח
4 כוס קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה

למלית:

1/2 כוס ריבת חלב
1/4 כוס קוקוס טחון

הכנה:

מכינים את הבצק:

שמים במיקסר את כל החומרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים את
הבצק בניילון ומקררים 30 דקות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ (קוטר שיתאים
לכוסית הקינוח).
אופים ב- 170 מעלות 10 דקות, עד שהעוגיות אפויות אך עדיין בהירות, מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את המלית:

מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף חד פעמית ושמים את הקוקוס בקערית
ממלאים בין כל 2 עוגיות ריבת חלב, מועכים כך שהמלית תצא לצדדים ומגלגלים בקוקוס.
מניחים מעל כל מנת מוס עוגיית אלפחורס.

ב ת י א ב ו ן . . .

קרמו ריבת חלב עם מוס גבינה בלוויית אלפחורס