לוגו אושר עד קישור לדף הבית

חלת כדורים נתלשת עם שום ועשבי תיבול

הדפסה
%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%97%d7%9c%d7%aa-%d7%9b%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%aa%d7%9c%d7%a9%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%9d-%d7%95%d7%a2%d7%a9%d7%91%d7%99-%d7%aa%d7%99%d7%91
פרווה
קל
25 דק'
תום פרנץ

החלה אפויה ככדורים צפופים בתבנית עם חור באמצע, ולאחר
האפייה תוכלו למרוח עליה מטבל או ממרח שאתם אוהבים, כמו
חמאת עשבי תיבול, פסטו או טפנד עגבניות.
מתכון החלה עצמו ייתן לכם תוצאה נפלאה של חלות רכות ואווריריות
טעימות מאוד. אנא הקפידו על סדר הכנסת המצרכים למערבל ותראו
הבדל רב באווריריות ורכות החלות

לחלה :
1 ק"ג קמח מנופה
שקית (50 גרם) שמרים טריים
2 / 1 כוס (100 גרם) סוכר
0 10 מ"ל (בערך 1/3 כוס + כף) שמן קנולה
2 ביצים
כפית מלח
כוס עד כוס וחצי  (360 מ"ל) מים פושרים / מעט חמימים
ביצה טרופה למשיחת החלות לפני האפייה

לתערובת השום ועשבי התיבול:
6 כפות שמן זית
חופן נדיב עשבי תיבול קצוצים דק דק ללא
הגבעולים – מה שאתם אוהבים פטרוזיליה / בזיליקום / עירית / טימין / אורגנו
כפית גדושה שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם

מכינים את החלה:
שמים בקערת המערבל את כוס המים ומעל מפזרים את השמרים וכפית סוכר.
מפזרים
מעל את הקמח, שאר הסוכר, השמן, הביצים והמלח.
מתחילים בערבול הכי נמוך ומתבוננים בפעולת המיקסר, אם יש צורך מוסיפים את שאר המים עד להתאחדות הבצק.
מערבלים ערבול ארוך של כ- 0 15-1 דקות.
הבצק צריך להיות רך, גמיש ואחיד.
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מעבירים למשטח נקי. מחלקים את הבצק ל 15- כדורים אחידים בגודלם(בערך 100 גרם לכדור).
יוצרים לחמנייה יפה ועגולה ומניחים בתבנית עגולה עם חור או בלי.
משאירים מעט רווח כדי לתת ללחמניות לתפוח. (מכמות זו יוצאות שתי חלות, אחת של 8 כדורים ואחת של 7 שאותה אפיתי בתבנית
עגולה ללא חור.)
מתפיחים התפחה שנייה כ 40- דקות, מברישים בביצה טרופה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 180- מעלות.
אופים כ- 25-20 דקות עד שהחלות מזהיבות יפה.

בינתיים מכינים את הממרח:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערית .
כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן מייד בתערובת השום ועשבי התיבול. לפני ההגשה ניתן להבריש שוב.

ניתן לערבב את שארית התערובת עם חמאה רכה לקבלת חמאת עשבי תיבול להגשה עם החלה.